Aung San Suu Kyi puolisti Myanmaran rohingya-vähembistön ahtistelendua: Ei pahembi kui Balkanal

Nobelistu kieldi rahvahantapanduviärityksii Haagas.

aung ss
Myanmaran libo endizen Burman tsivil’noijohtai da rauhannobelistu Aung San Suu Kyi puolisti kolmanpiän Haagan rahvahienvälizes suvvos omua muadu , hos sen armii on tappanuh rohingya-islamistuvähembistyö. Suu Kyin mieles viäritys oli ”viärän kuvan andai” da väiteh rahvahantapandas ”kuvittehelline”.

 
Häi yhtelläh tunnusti, ku Myanmaran armii on voinnuh käyttiä yličotaittuu voimua rohingya-vähembistyö kohtah. Mahtollizet pahanruavot ei vastata hänen mugah vuvven 1948 YK- sobimuksen miäritelmiä rahvahantapandas.

 
”Gambii on ezitännyh ebätävvellizen da viärän kuvan Rakhinen ozavaldivon tovellizes tilandehes”, Suu Kyi sanoi uudistoimisto Reutersan mugah. Häi verdai Myanmaran tapahtumii Jugoslavien sodih ja mainičči, ku suurigi karkoituksii Balkanal ei ole luokiteltu rahvahantapandakse.

 
Omassah paginvuoron lopus Suu Kyi varmisti, ku Myanmarah halličus on sidovunnuh kaikkien Rakhninen ozavaldivon alovehelpäi pajennuzien ristikanzoin työndämizeh järilleh kodih. Endizen oppozitsiijohtajan mugah rahvahienväline segavumine Myanmaran dieloloih vaiku vahingoittas rauhua da uvvessah srojimistu.

 
Lähteh: Pekka Hakala, HS
Fotokuva: HS / Yves Herman / Reuters

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *