Bomban pruazniekkua pietäh 27.7.2019

Bomban pruazniekkua tuassen pietäh tuttavah tabah tämän kuun lopussa. Pruazniekka algau suovattana 27.7. da jatkuu vielä pyhänäpiänä 28.7. Nurmeksen kirikkölöissä.

Bomban taloi

Pruazniekan programmassa suovattana 27.7. on 9.00 aigah Suojärven Pidäjäseuran vuozikerahmo Bomban Kalevanhovissa. Kerahmon jälgeh on murgina. 13.00 aigah keräyvytäh muistelemah Ogoi Miäräzen muistomerkillä Bomban talon pihalla da Er.B. 10:n muistomerkillä kezätorilla. 17.00 aigah on ildasluužba Bomban časounassa da muistelenda sodavangiloin muistomerkillä.

Pyhänäpiänä 28.7. vielä on 10.00 aigah liturgie ortodoksizessa Pedrun da Puavilan kirikössä da sluužba Nurmeksen l’uterilazessa kirikössä. Suovattana pidäjäseuran vuozikerahmossa jullatah varzinaiskarjalan suvimurdehen kieliopin enzimäne oza.

Teksta: Katerina Paalamo
Lähtehet:
Suojärven Pidäjäseuran verkkosivut
Nurmeksen ortodoksizen prihodan verkkosivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *