Supo: Suomes on suuri miäry ulgomualazien tiijustelusluužbien ruadajua ‒ aktiivizet ollah enne kaikkie Ven’a da Kitai

suojelupoliisi ovi

Suomes on kogo aijan muan kogoh verratunnu aiga suuri miäry ulgomualazien tiijustelusluužbien ruadajua, Suojelupolicien vuozikirjas arvivoijah. Suomi interesuiččou enne kaikkie Ven’ua da Kitaidu.

 
Mennyt vuon enne kaikkie valdivolline kiberšpionimine oli Supon muga aktiivistu, da tiijustelusluužbat kogo aijan käytetäh sežo perindehellizembii taboi. Nämmih kuulutah ruadaitiedolähtehien hommuamine da nengozien avvuttajien verbuiččemine, kudamien avul on mahto vaikuttua poliittizeh piätöksenluajindah i ylehizeh mieleh.

 
Supon mugah ulgomualazet tiijustelušluuzbat Suomes oldih vuvves toizeh kiinnitetty mieldy Nato-paginoih, ulgo- da turvallizuspoliittizih liinielöih, Suomen stuatussah EU:n pakoitehpoliitiekas da Baltiekkumeren alovehen turvallizustilandeheh. Mennyt vuon tarkailus oldih sežo valmistelus olluh tiijusteluzakonanluajindu, Suomen rahvahienväline vojennoiyhteisruado da ruadamine Arktillizen nevvoston paginanvedäjänny.
Lähteh: Matti Koivisto / Ylen uudizet
Fotokuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *