Meijän hierus – kirjutustu karjalan kieles

Meijän hierus on kerävys kirjutuksii karjalan kieles, kogonažus, kudai on muga moni-iänine kui on sen kirjuttaijoukkogi. Tevokses on kaikkiedah 15 kirjutustu da 20 kirjuttajua. Keral on karjalan kielen tutkijua i kielen käyttäjiä, nuorembua da vahnembua ristikanzua, aiguzinnu karjalan kieleh opastunnuttu, niilöi kudamien muamankieli on karjalankieli, sugujuurii myöte karjalastu sego kirjuttajua, kudamile karjalan kieli mintah muun syyn periä on lähäine da tärgei.

 

hieruskansi
Kirjutuksien dielosyväindöt da luavut ollah vaihtelijat, i tämä šeikku kuvuau ylen hyvin kirjuttajien eriluadustu välii karjalan kieleh: vuitis nägyy, ku net ollah tutkijoin luajitut, erähät kirjutukset ollah perzounallizet da ajattelijat, i erähis tekstois yhtistytäh mollembat luavut.

 
Kirjua voit tilata Karjalan Sivistysseuran toimistospäi. Hindu on 15 euruo + suattamismenot. Voit hommata kirjan sežo työndämäl sähköpoštua: toimisto@karjalansivistysseura.fi libo ostua sen verkolaukasaspäi.

 
http://www.karjalansivistysseura.fi/kauppa/meijan-hierus-esseita-karjalan-kielesta/
Lähteh da fotokuva: M.A.Castrénan seuran tiijoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *