Mjud Mečev on siirdynyh tuonilmazih

Ven’alaine taidoilii Mjud Mečev kuoli 27.syvyskuudu 89-vuodizennu. Häi oli roinnuhes 31.elokuudu 1929 Moskovas.

Mjud M.

Mečev(fotokuvas) opastui 1946‒1949 Moskvan taidehtevollizusopistos yhtyjen samah aigah piirustuskižah, kudaman tiemannu oli Kalevala. Häi voitti kižan, da ruadoi myöhembägi Kalevalan tyves Karjalas. Ruavon tulos, enzimäine ven’ankieline Kalevala piäzi ilmah vuvvennu 1956. Täs häi sai omassah ozakse kuulužuttu da lykystysty.

 
Mjud Mečev kuvitti sežo suomenkielizen Kalevalan, kudai jullattih vuvvennu 1975. Taidoilii palkittih kuvitukses Elias Lönnrot -medalil. Ven’al sai Mečev Ilja Repinan palkindon sego Ven’an taidoakademien medalin.

 
Myöhembä taidoilii kuvitti ven’alazen Aigukirjan, kudai jullattih vuvvennu 1991,  da vuvvennu 2008 ilmah piässyön Evangelien.  Sih näh Mečev  luadi enäm 300 kuvua. Konzu tevos piäzi ilmah, taidoilii palkittih Ven’an taidoakademien kuldumedalil.
Lähteh da fotokuva: Karjalan Sanomat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *