Ket kumman inkeriläzet? – veresty Inkeri-tutkimustu

Inkeri-tutkimus

Suomelazen Kirjalližuon Seuran (Hallituskatu 1, Helsingi) pruazniekkuzualas vietetäh 16.10. 12‒16.30 aigah Inkeri-tiemupäiviä. Sen aigua sanellah da paistah uuzimas Inkeri-tutkimukses.
Professoru Martti Häikiön pietyn tervehtyspaginan jälgeh, 12.10 aigah, sanelou arhiivututkii Maiju Putkonen SKS:n Inkeris da inkeriläzyös. 12.30 aigah jatkau päivän ohjelmua opastuspiälikkö Tapani Kaakkuriniemi paisten aihehes Rahvahallizien vähembistölöin stuatussu nygyven’alazes poliitiekas: Suomelazet, inkeriläzet, suomelas-ugrilazet rahvahat ozannu rahvahallizien vähembistölöin kižakentiä poliittizes paginas Ven’al. 13.00 aigah kerdou tutkii VTM Anni Reuter 1930-luvun pakkosiirdolois Nevvostoliitos inkerinsuomelazien kuvatunnu. Hänen jälgeh, 13.30 aigah paginvuoros on FM Taisto Raudalainen, kudaman ezityksen tiemannu on Mustonvaraine histourienkerdomine Inkeri-tutkimukses. 14.30 aigah sanelou tutkii TM Varpu Myllymäki inkeriläzes l’uteranskois vieros da 15.00 aigah pagizou FT Reijo Rautajoki aihehes Inkeriläzien luageričieppi – Suomenlahtes ymbäri kahtes vuvves. 15.30 aigah  vuoron suau dotsentu Toivo Flink, kudai kerdou Inkeri-Seuras da tulevazuon ruadolois. Päivän loppupagin on 16.00 aigah.
Pidoh on välly piäzy da sih yhtyjil ei pie ilmoittuakseh edukädeh. Zualah syndyy 100 hengie.
Tervehtulemua!
Ližätieduo suat: tiedotus@finlit.fi, 0201 131 231 / viestintä

https://www.facebook.com/events/266070900697303/

Lähteh da fotokuva: SKS / Marja Lappalainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *