Sadavuodizet Jaakko Rugojev da Pertti Virtaranta nägyvil Haikol’as

Haikol’an hierus Vienan Karjalas pietäh 2.9.2018 dokumentufil’mufestivuali. Sen järjestetäh Haikolan etnokul’tuurukeskus da Ortjo Stepanovan fondu yhteisruavos Juminkeko-fondanke. Festivualile tulou sežo fil’moin ohjuaju Suomespäi.

Festivaaliyleisöä Haikolan kylässä.
Festivualirahvastu Haikolas

Tänä vuvvennu festivualin tiemannu ollah Jaakko Rugojev da Pertti Virtaranta, kudamien roindas on mennyh sada vuottu. Rugojev on piähengilö ohjuajugost’an Lasse Naukkarisen 1980-luvul fil’matus dokumentusarjas Sukupolvien muisti, kudai kerävyy fil’mois Kuitin tuuli, Miehet luokkakuvassa da Kylät ja kaupunki. Virtarannan matkois Karjalah sanellah Lisa Hovinheimon kinot Vienan mailla, Kaukaiset karjalaiset – tverinkarjalaiset da Kaunista Karjalaa Paatenen puolessa.
Jogahizen Naukkarisen fil’man jälgeh on paginua nähtyn pohjal i päivän lopus paistah sit, mittuine on festivualin tulos.
Lähteh da fotokuva: M.A.Castrénan seuran tiijoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *