Vähembistökielet da digitualizus

Muailmu muuttuu ainos vai enämbän digitualizekse, ga alovehellizikse da vähembistökielikse pagizijoil ei yhtelläh ole ylen suurii mahtoloi käyttiä omissah kielii digitualizeh. Hyö jiähäh marginualah, hos digitualizuon tazuo on kohendettu vähembistö da alovehellizet kielet huomavoijen.

logo DLDP ERASMUS-DLDP -projektan piätöskerähmös 20.7.2018 Baskimual DLDP(Digital Language Diversity Project) ezittelöy uuzii ruadoinstrumentoi da materjualoi, kudamat on kehitetty alovehellizien da vähembistökielien käytön lujendamizekse digitualizes muailmas.

Kerähmös kačellah sidä, mibo on digitualine elosvoimazus da mindäh se on tärgei dielo, kuibo kielen eloivoimazuttu voibi arvivoija da sidä, kuibo voi kohendua i kannattua alovehellizien da vähembistökielien digitualistu eloivoimazuttu. Ližäkse on kerähmöh yhtyjil kielih liittyjii käytändön harjoituksii.
Karjalan Kielen Seuran edustajat kerähmös ollah Heini Karjalainen da Tuomo Salonen.
Lähteh: DLDP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *