Moskovas planiiruittih alguperäzien kielien vuottu

YK on sanonuh julgi tulien vuvven alguperäzien kielien vuvvekse. Tämän dielon merkilöis kerävyi Moskovah ruadojoukko planiiruimah tapahtumii. Karjalan tazavallan pluanois vuodeh näh saneli Artur Parfentšikov

Parfentsikov 2018
Artur Parfentšikov (oigiel) sanelou ruadopluanas alovehellizien kielien vuodeh näh

Ruadojoukon enzimäzes istundos Moskovas oli paginua alguperäzien kielien vuvven tapahtumis. Karjalan piämiehel Artur Parfentšikoval oli ezitettävänny pluanu sit, midä Karjalas tahtotah ruadua vuvven aigah. Hänen mieles on tärgei säilyttiä alguperäzet paikannimet da jatkosgi luadie dorogoile ozuttimii kudamien tekstat ollah Karjalan rahvahallizikse kielikse i sanuo einehproduktoin nimet samah tabah . Tazavallas pidäy Parfentšikovan mugah ližäkse kiinnittiä huomavo Karjalan karjalazien, vepsäläzien da suomelazien kieli- da meediikeskuksen kehittämizeh i andua tugie tazavallan teatrutaijole. Ven’al on vaiku erähii alovehii, kudamien teatrois ozuttelijat käytetäh rahvahallizii kielii, da Karjal on yksi nämmis alovehis.
Lähteh: Karjalan Sanomat
Fotokuva: Marina Kabatjuk, Karjalan Sanomat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *