Karjalan kielen kielilaudukundu on perustettu

KKSlogo

KKS on jo vuvves 2004 ajanuh oman kielilaudukunnan perustamistu kodiperäzele karjalan kielele. Virguniekoile dielos on puaksuh luajittu ezityksii, ga net ei olla vuozien varrel vietty tulokseh.

Täs tilandehes KKS: halličus piätti jälgimäi perustua laudukunnan iče 13.6.2018. Piätös luajittih ozannu karjalan kielen da kul’tuuran elvytysohjelmua. Laudukunnal on luonnollizesti ylen tärgei rouli kielen elvyttämizes ja kehittämizes. Kielilaudukunnan ruadonnu on ajua Suomes paistavan karjalan kielen da sen murdehien kielenhuoldoh, kehittämizeh da terminöih liittyjii dieloloi.

Laudukundah vallitut azientundijat ollah: Arhijepiskoppu Leo, professoru Vesa Koivisto, professoru Anneli Sarhimaa, professoru Riho Grünthal (spetsazientundii), professoru Helka Riionheimo (varaozanottai), FM Laura Arantola, tutkii Olga Karlova, projektututkii Natalia Giloeva (sanastoruadojoukon sekretari) da FT Heini Karjalainen.
Kielilaudukunnan ruado-ohjelman da siändölöin luadimine alletah kerras, konzu laudukundu piäzöy kerävymäh enzimäzen kerran jo sygyzyl 2018.
Lizätieduo andau KKS:n sekretari Pertti Lampi, tel 0400 246 266
KKS:n tiijoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *