Helsingin da kogo Suomen arhijepiskopale Leole täydyy tänäpäi 70 vuottu.

cherry-blossom-3340471__480

Karjalan Kielen Seuru, sen jäzenjärjestöt da Karjal Žurnualan redaktsii hyvitelläh lämmäh arhijepiskoppua roindupäivänke da toivotetah ylen äijäl kaikkie hyviä.

 
Sit Muumipeigoin muamo eisti edeh kogonazen kärin dročonua da kaikin allettih taputtua käbälii. Kaikin heitettih ujostelendan da kodvazen mendyy pruazniekku oli tävves väis. Kai sadu, kai lagevogi oli täyzi piendy stolua, kudamil paloi tuli. Tulikärbäzet da čilkeböbökät läimähtettihes, da puulois rippujat fonarit lekuttih yötuules kui suuret läpettäjät kazvit.
Juuri elokuun taivastu vaste kuarennu lendi rakiettu da uskomattoman korgiel se räjähtih valgiennu tiähtivihmannu, kudai ylen hil’l’ah laskih lagevon piälle. Kai pikoipienetgi böbökkäzet nostettih turbazet tiähtivihmua kaččomah da kirruttih ”hurra-a”. Toinah se oli kaunis!
Tove Jansson, Tiedoiniekan hattu (Karjalakse on kiändänyh Natalja Šinitskaja)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *