Vuvven karjalaine kirju vallittu

vaietut ja vaiennetut kansiProfessor Anneli Sarhimaan Vaietut ja vaiennetut – Karjalankieliset karjalaiset Suomessa on vallittu vuvven 2017 karjalazekse kirjakse. Valličuksen luadi Karjalan Liiton pakičukses ozuttelii Petri Liski.
Liskin mugah toizin kuin filosoffu Ludwig Wittengstein on kirjutannuh, pidäy paista dielos, kudamas ei voi paista. Brihannu Petri Liski ei tiedänyh, ku hänen oman buabon paistun Kannaksen murdehen ližäkse on olemas vie alalline karjalan kieli. Moni ei tiijä sidä vie nygöigi. Karjalan kielen tahtomattoman libo tarkoituksellizen vaikastuttamizen täh kieli puutui pahas tilas olijakse da sen i karjalazen kul’tuuruperindön elvyttämisty pidäy luadie tevokkahambakse. Professor Anneli Sarhimaan kirju Vaietut ja vaiennetut – Karjalankieliset karjalaiset Suomessa kai kivet kiändäi tutkimus instruktieloinke da kuvavus, kudaman jogahizel zakonanluadijal, virguniekal, opastajal da opastujal pidäs lugie, ku yhten rahvahan da kielen hätken jatkunuh alendamine loppus, sanou Liski.
Lähte: Karjalan Liiton verkosivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *