Rahvahienväline kiändäjienpäivy

mies_kirjuttamasRahvahienvälizen kiändäjien da terminolougien liiton FIT:n joukos päiviä on pruaznuittu vuvves 1953, Suomes sidä on vietetty vuvves 1991. Kiändäjienpäiviä vietetäh 30.syvyskuudu, kudai on kiändäjien suojeluspyhänny pietyn Hieronymuksen (fotokuvas) päivy, libo nedälinlopunnu lähembi tuadu päiviä. Kiändäjien päivänny nostetah julgi kiändämizeh liittyjii dieloloi da ristikanzoi.
YK:n ylehizes kerähmös 24.4.2017 piätettih, ku rahvahienväline kiändäjienpäivy on eräs YK:n tiemupäivis. Päivän avul tahtotah tuvva ilmi ammattimaizen kiändämizen roulii rahvaskundien yhtistämizes dai rauhan, ellendyksen da kehityksen kannattamizes.
Suomes kiändäjienpäiviä on luajittu pruazniekallizembakse seminuaroin avul, kudamii ollah oldu järjestämäs Suomen kiändäjien liitto, Kiännösalan azientundijat dai Suomen kiännöstoimistoloin liitto.
Lähte: M.A.Castrénan seuran tiijoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *