Kižin elävy simvolu

kizin saaren punainen kissaKižin suaren ruskei kaži on turistoin mieles  puaksuh mieldykiinnittävembi kui puuhizet rakendukset. Kaži on elänyh suarel yli viizitostu vuottu da sidä pietäh suaren simvolannu.
Suarele tulijat turistat ylen puaksuh kiinnitetäh huomavo ruskieh kažih, kudai eläy suarel ymbäri vuvven.
-Kaži vuottau turistoi portas libo muzien alovehel joga päiviä, kerdou muzien giidu Viktoria Timina. Turistat ainos tahtotah fotografiiruija kažii, da puaksuh rodieu muga, ku gost’at ei kuunnella giidan paginua, konzu hyö vaiku kažii kačellah, jatkau Timina.
Kai giidat ei yhtelläh olla nikonzu vastavuttu kažinke. Jelena Panasik, kudai ruadoi giidannu kaksi vuottu, ei ni yhty tundenuh kažii. Turistat pakittih händy kerdomah täs kuuluzas elätis, ga Panasik ei maltanuh sanella. Hänen mugah olis olluh mieldykiinnittävembiä kerduo puuarhitektuuras eigo kažis, kudmas ei hänen mieles maksanuh kerduo.
Äijät turistat duumaijah eri luaduh. Olga Hlebnikova on ajanuh eri paikois da nähnyh äijän nähtävyksii. Monis paikois on hänen mugah olluh kažiloi da rahvas ainos huomatah heidy.
-Kaži mustoittau minuu minun omas kodipaikas, sanou Hlebnikova.
Lähte: Margarita Pehkonen, Karjalan Sanomat
Fotokuva: Karjalan Sanomat / Kižin muzei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *