”Karjalan troppazil”

Collegium MusicaleEstounielaine kammarihora Collegium Musicale lähtöy ”Unohtettuloin rahvahien troppazil” -konsertusarjan enzimäzele gastrolimatkale 30.7.‒3.8.2017. Sarjan enzimäine oza ”Karjalan troppazil”vedäy horan Päivännouzu-Suomes ainos Vienanmerele suate. Piämiäry on Vuokkiniemi, kudamas hora pajattau 2.elokuudu.
Estounielazen säveldäjän Veljo Tormisan (1930–2017) kuuziozaine horatevos ”Unohtetut rahvahat” kerävyy ozis Liiviläzien perindö, Vatjalazii svuad’bupajoloi, Ižoroin eepossu, Inkerinmuan illat, Vepsän tropat ja Karjalan lepites. Kolmel gastrolimatkal baltiekkumerensuomelazien eländyalovehil ozutetah näyteh jogahizes tevossarjan ozas dai erähät ozat kogonah. Konsertah on kučuttu sežo alovehellizii rahvahanmuzikantoi da ansambl’oi.
Vuvvennu 2018 hora ajau pajattamah Leningradan alovehel eläjile vatjalazile, ižoralazile da vepsäläzile da tämän jälles hyö ozutetah vie Latvies.
Ozutteluaijat da -paikat ollah:
30.7. aigua 17:00 Jovensuun Pakkahuone
31.7.aigua 12:00 Kuhmo-taloin Juttu-kafeterii
31.07 aigua 19.00 Jyskyjärven kul’tuurutaloi
1.8 aigua 13.00 Haikolan konsertutaloi
1.8. aigua 18.00 Kalevalan kul’tuurutaloi
2.8 aigua 15.00 Vuokkiniemen kylätaloi
Lähte: M.A.Castrénan seuran tiijoitus
Fotokuva: Collegium Musicale facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *