Jo kolmas puoloveh otti karjalan kielen omah ohjelmah

Vasemmistoliitto_logo.svgPerussuomelazien da Vihandoin ližäkse on nygöi sežo Huruaslisto ottanuh karjalan kielen omah ohjelmah. Jovensuus pietys kerähmös puoloveh kannatti Antti Saarelaizen muutosezitystu, kudai koskehes karjalan kielen stuatusan kohendamistu. Puolovehen tavoitehohjelman kohtah Sivistysty, opastustu, kultuurua on kirjutettu nenga: Karjalan kielen stuatussu pidäy tunnustua muijien vähembistökielien rinnal da sen stuatussu pidäy panna kirjoih konstitutsien 17.pygälän kolmandeh kohtah. Zakonanmuutandan kel  pidäy algua kielen elvytysohjelmu. Jovensuulaine karjalan kielen aktivistu  Tuomo Salonen andoi piättäjiä azientundiiabuu tavoitehohjelmah näh luajitun ezityksen muodoilus.
Lähte: Antti Saarelainen

Fotokuva: Wikipedii

Yksi kommentu “Jo kolmas puoloveh otti karjalan kielen omah ohjelmah

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *