Raija Pyölin uuttu sanakirjua suadavannu Jovensuun toimistos tämän nedälin lopul da järgieh sežo verkolaukas

uusi sanakirja pyöliRaija Pyölin luajittu Sanakirja karjala-suomi jullattih Pielaviel pyhänpiän. Pyöli pagizi uvves kirjas da saneli, ku sen syväindös on ”vahnua, uuttu da laihinakse otettuu” karjalan kielen sanastuo. Vahnin sanasto on kiriköllizeh traditsieh liittyjiä, laihinsanat ollah enne muudu peräzin ven’an kieles. Uuzimat sanat puolestah edustetah nygypäiviä, kui ezimerkikse brituanielazien rahvahan iänenannos luajittu piätös brexit. Latinankieline sana ”referendum” merkiččöy rahvahaniänenanduo da on karjalakse ”referendumu”, ga Pyölin mugah voibi sežo käyttiä omua kieldy da paista ”rahvahaniänenannos”. Muahmuuttai on ”immigranttu” da bkt ”bruttorahvahantuoteh”.
”Kieli uvvistuu, ku nuoret käytetänneh sidä”, sanoi Raija Pyöli
Lähte: Savon Sanomat, Seppo Kononen
Kirjan hindu on 25 euruo. Tiluandoi voibi luadie hedi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *