Karjalan kieli viijes minuutas

Natalja Siniskajan luajitun, Polina Siniskajan kuvitetun da Martti Penttozen suomekse kiännetyn opastumismaterjualan, Karjalan kieli 5 minuutas, avul suau helpoh alguopastuksen kieles . Tämän lyhyön kursan piähengilöt ollah Anni da Peša, i heijän ker opastujat ellendetäh karjalan kieles monii eri dieloloi. Enzimäzen minuutan aigah selgenöy mindäh kieldy on kebjei lugie da kirjuttua. Toizen minuutan kohtal opastutah persounupronominoih da muudamien nominoin, verbilöin i kieldoverbilöin taivuttamizeh. Kolmas minuuttu sellittäy sidä, mikse karjalan kieldy on helpo ellendiä. Nelläs minuuttu sanelou noumerois da viijes andau opastujan käyttöh hyvii argipäivyfruazoi. Nämmien lizäkse opastui suau monistehes hyövyllizii internettuadressiloi, ku tahtou enämbän tieduo kieles.

KKS painattau tädä materjualua lähiaigoinnu juattavakse karjalazile yhtistyksile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *