Karjalan kielen seura
Kristiina Olanto & Lekkujad: Metrolla buabon luo
Levyn takakansi

Kristiina Olanto & Lekkujad: Metrolla buabon luo

20,00 €

CD-levy Metrolla buabon luo
Artistit: Kristiina Olanto & Lekkujad
Tuottaja: Heini Karjalainen
Julkaisija: Karjalan kielen seura ry.
Kuvitukset: Hilla Palojärvi
Taitto: Ilona Pelgonen
Levykoodi: KKSCD-002
15 kappaletta, kokonaiskesto: 38’03

 

Tuotekuvaus

Kristiina Olannon ja Lekkujad-yhtyeen uusi, iloinen lastenlevy Metrolla buabon luo sisältää 15 tuttua lastenlaulua käännettynä kolmelle karjalan kielen murteelle: vienan-, etelä- sekä livvinkarjalaksi. Käännökset ovat Katerina Paalamon, Olga Karlovan, arkkipiispa Leon, Heikki Koukkusen, Maria Kuisminin ja Ritva Lampivuon laatimia. Laulujen karjalankieliset sanat on painettu levyn mukana tulevaan vihkoseen. Levyn tunnelmat vaihtelevat herkästä kehtolaulusta aina menevään rautalankarokkiin asti.

Levyn tarkoituksena on tukea lapsia karjalan kielen oppimisessa ja omaksumisessa. Musiikilla ja laulamisella on tutkitusti monia suotuisia vaikutuksia oppimiseen ja aivoihin. Lastenlaulut auttavat lasta hahmottamaan kielen vaikeita piirteitä sekä painamaan mieleen uutta sanastoa ja uusia rakenteita. Musiikki edistää suuresti sekä äidinkielten että muiden kielten oppimista.

Levyn nimikkokappale Metrolla buabon luo kertoo siitä, miten tämän päivän karjalankieliset lapset eivät matkusta mummon luo hitaasti hevoskärryillä vaan menevästi metrolla. Karjalan kieli saa elää ja kukoistaa modernissakin maailmassa. Matkusta sinäkin metrolla mummolaan!