Karjalan kielen seura
Ale!
Karjalaine kalenduaru 2020
Karjalaine kalenduaru 2020, kuva2

Karjalaine kalenduaru 2020

15,00 € 7,50 €

Vuoden 2020 Karjalaisen kalenterin aiheena ovat riskisanat ja -lauseet.

Suunnittelu ja toteutus: Natalia Giloeva & Heini Karjalainen
Kuvitukset: Hilla Palojärvi
Taitto: Ilona Pelgonen
Painopaikka: Grano 2019

Tuotekuvaus

Karjalan kielen seuran Karjalaine kalenduaru julkaistaan nyt jo toista kertaa kokonaan karjalaksi juhlapäivien nimityksiä myöten. Juhlapäivät ovat Natalia Giloevan karjalaksi kääntämiä. Osa etenkin ortodoksisten juhlapäivien karjalankielisistä nimityksistä on ollut jo aiemmin olemassa ja yleisessä käytössä. Sen sijaan monia suomalaisten juhla- ja liputuspäivien nimityksiä ei ollut käännetty aiemmin karjalaksi.

Vuoden 2020 Karjalaine kalenduaru -kalenterin aiheena ovat riskisanat ja -lauseet. Karjala ja suomi ovat läheisiä sukukieliä. Kielissä on paljon yhteistä sanastoa, joka auttaa karjalaista ja suomalaista ymmärtämään toinen toistaan. Toisaalta niissä on myös paljon sellaisia sanoja, jotka ovat muodoltaan tai ääntämykseltään melkein yhdenmukaisia, mutta joiden merkitys kielissä on eri. Näitä sanoja kutsutaan petollisiksi ystäviksi tai riskisanoiksi ja niiden muodostamia lauseita riskilauseiksi.

Kalenterin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Natalia Giloeva ja Heini Karjalainen. Kalenterin humoristiset kuvat ovat Hilla Palojärven käsialaa. Taittajana on toiminut Ilona Pelgonen.

Hyvää vuotta 2020 Karjalaine kalenduaru -kalenterin riskisanojen ja -lauseiden parissa!