Uuzi muumikirju on nygöi suadavannu

Kui Tove Janssonan muga i Natalja Sinitskajan meheväs mielikuvas suammo tuaste iloijakseh, sendäh ku jälgimäzekse mainitun kiännetty kaheksas muumikirju  Muumit da suuri viennouzu (Småtrollen och den stora övensvämningen, suomekse Muumit ja suuri tuhotulva) on piässyh ilmah.

muumit da suuri viennouzu

 

 

 

 

 

 

 

Småtrollen och den stora översvämningen oli Tove Janssonan enzimäine muumikirju. Se jullattih vuvvennu 1945, ga kiännettih suomekse vaste 1991, hos Jansson oli kirjutannuh da kuvitannuh muidugi muumikirjoi vuvven 1945 jälgeh.
Wikipedii sanelou, ku Jansson tahtoi kirjuttua rumas pienes olendos sanelijan suarnan. Enzimäine muumipeigoi tottu oligi vähäzen omaluaduzen nägöine. Häi oli hoikembi nygösty muumii da turbu hänel oli kaijan gurbičan jyttyine. Ulgonävöl ei ozakse yhtelläh olluh välii. Se toinah vai ližäi kannatustu.

 
Tove Jansson: Muumit da suuri viennouzu, 58 s, KKS 2019, Grano Jyväskylä, ISBN 978-952-5790-85-6, hindu 15 € Vertaičendan on luadinuh Tuovi Laine.
Kirjua voit tilata Helsingin da Jovensuun toimistoloispäi soittamal +358–44 500 2215, libo työndämäl sähköpoštua: kirsti.karhinen@karjal.fi
Voit hommata tevoksen sežo verkolaukaspäi http://karjal.fi/

Lähtehet: Wikipedii da KKS:n tiijoitus

Fotokuva on samas tiijoituksespäi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *