DLDP-projektu on suadu loppuh

logo DLDPKolmen vuvven ruavon jälles DLDP-projektu on nygöi suadu loppuh. Karjalan Kielen Seuru on ruadanuh karjalazien deputuatannu jeuroppalazes tutkimusprojektas, kudaman tavoitehennu on olluh parandua monel alal jeuroppalazien vähemmistölöin mahtoloi hoidua omua kieldy digitualizis ymbäristölöis. Projektan tuloksennu luajittih opastusohjelmu digitualizen elinvoimazuon kehittämizekse, i ”digitualizet hengihjiämispakkavukset” karjalan, baskin, bretonin da sardin kielile, kudamis on konkretnoloi ruadoehtoituksii ihan nämmien kielien elinvoimazuon parandamizekse. Projektas sežo kehitettih tutkijoile suunnattu digitualizen elinvoimazuon mittari, dai poliittizile piättäjile suunnattu rekomendatsiibumuagu ”Edehpäimenopluanu kielien digitualizeh elinvoimazuoh”. Tämän bumuagan pohjal on Jeuropan Parlamentas luajittu duumavo, kudaman vuoh Parlamentu sanoi što hyö tahtotah parandua jeuroppalazien vähembistökielien digitualistu elinvoimazuttu.

Projektan tuloksii voi kaččuo DLDP:n verkosivuloil: http://www.dldp.eu/fi/content/dldp-tulokset

Tuomo Salonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *