DLDP:n kyzelendäh voibi nygöi vastata karjalakse hankehen sivuloil

logo DLDPKKS on kiännätännyh kyzelendän kolmekse murdehekse: livvikse, suvikarjalakse da vienakse. Kyzelendäh voibi nygöi vastata adresis: http://www.dldp.eu KKS toivou, ku mahtolliziman moni karjalaine vastuas kyzelendäh, konzu sen avul suadavat tiijot avvutetah äijällizeh hankehen todevuttajii ruavon planiiruičukses. Projektan toimenpivot tahtotah todevuttua keral olijoin kielivähembistölöin tahtoloin mugah.

Kyzelendän tuloksien pohjal kačotah, kuibo parahimin voidas tugie nellän vähembistökielen (baskin kieli, bretoni, karjal da sardi) tarbehii digitualistu kehittymisty duumaijen. Tämän pohjal luajitah kieleh niškoi digitualine hengihjiändypakiettu, kudamas on keräilemy kannatuksii ruadolois, kudamil voijah mahtolliziman tevokkahah tugie vähembistökielien digitualizen käytön kehityndiä.
Tulokset annetah kaikile ozaniekoile yksityskohtazen kuvan sit, midä ruohonjuuritazon järjestöt da kielikollektiivat iče duumaijah omis digitualizis kehitystarbehis.
Tämän lizäkse projektas tahtotah kehittiä digitualine tiekartu kielien monimuodozuos. Tiekartan tarkoitus on ruadua giidannu piättäjile da ozaniekoile sit, kuibo kielijärjestöt da haldivollizet tazot voijah tevokkahah tabah kehittiä digitualizii ruadoinstrumentoi avukse varaittavas tilas olijoin kielien elvyttämizeh.

Lähte: DLDP

Yksi kommentu “DLDP:n kyzelendäh voibi nygöi vastata karjalakse hankehen sivuloil

  1. Terveh Tulgua ! Jumalanqe ! Minä olen elän Sendai, Japany dja opastua Ainu kieltä , Japani kielen Suomes Karjalan ,
    Nimi on Andrew opastajat net / forum Käyttötunnus nimi ’Tätä kommentti-kenttuä on vaikea kirjoittua ! Rikki ! Haluan osallistua opasta joiden foorumiin ,mutta Opastajat on varattua Yandex dja Suomes karjal sanuknigu Kirja Andiekse ! Suuret pasibot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *